En bok på månadens språk!

international-1751293_960_720

Det tar mig alltid en viss tid att komma igång med utmaningar jag tänkt vara med i, denna inget undantag. Men nu kan jag meddela att jag åtminstone har läst en bok som ursprungligen är skriven på franska.

Långt från min far

Vilken bok? Långt från min far av Véronique Tadjo.

Var har jag fått tag på den? Från biblioteket, denna utmärkta plats att hitta allehanda böcker till olika utmaningar.

Vad handlar boken om? Nina har tillbringat en lång tid i Frankrike, men återvänder nu för att hennes far dött. Det är naturligtvis mycket som ska ordnas med och till begravningen, och Nina börjar fundera om hon kände sin far, eller ens sin mor (som dött mycket tidigare). Sin äldre syster har hon heller inte träffat på väldigt lång tid, och det verkar inte heller som om systern tänker komma till begravningen.

Vad tycker jag? Det är flytande och vackert språk, också som översatt. Boken är dessutom rätt kort och tack vare det och språket så är den snabbläst. Det finns också ett element av trassliga relationer i boken, och det är ju en sak jag uppskattar i böcker. En vemodig bild av en kvinna som funderar på vem hon är, och också vem hon vill vara.

Utmaningar: Som sagt, skriven på franska i original, och franska var januari månads språk i utmaningen Månadens språk  2018. Författaren är född och uppvuxen i Elfenbenskusten och har också jobbat där som t.ex engelskalärare, även om hon tillbringat en stor del av sitt vuxna liv annanstans än i Elfenbenskusten, och också nu bor i Sydafrika. Hursomhelst, Tadjo uppfyller mina kriterier för att kunna räkna att en författare kan representera ett visst land i min FN-utmaning, så härmed har jag kryssat av Elfenbenskusten i den utmaningen. Jag gillar verkligen böcker som passar in på flera utmaningar!

6 reaktioner på ”En bok på månadens språk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s