The raven’s head

The Raven's Head by Karen Maitland

Vilken bok? The raven’s head av Karen Maitland.

Var har jag fått tag på den? En julklapp!

Vad handlar boken om? En skrivares lärling i Frankrike som hamnar i onåd, en pojke som ges till skumma munkar för att betala en skuld och en apotekares systerdotter som får ett obehagligt uppdrag hos traktens slottsherre. Och alkemin och korpens huvud som sammanför de här tre i 1200-talets England. I Norfolk, faktiskt, och Bishop’s Lynn (numera King’s Lynn) nämns också, men det är inte direkt där de stora händelserna utspelar sig.

Vad tycker jag? Jag fick en insikt här. Jag har på senare tid tenderat att välja bort långa böcker. Den här är inte särskilt lång med 479 sidor, men jag var så ovan att jag nästan la den här åt sidan för att läsa något kortare och mindre ansträngande. Men jag är glad att jag inte gjorde det, för den här boken belönar den som inte ger upp när de tre trådarna i början verkar vara helt åtskilda och irrelevanta och man inte riktigt vet vartåt boken kommer att ta en. Plus för historiska noter om tidsperioden, vad boken bygger på och förklaring av en del termer- det vill säga, i stort sett korrekt historia i boken, bortsett från en del magi då..

Utmaningar: Den här boken hinner precis med till julbingot och den får representera en bok där det föds en barn, för det visar sig att en barnafödsel är en nyckelhändelse, men det vet läsaren inte innan slutdelen av boken.

25497961_10155457137272763_1044217464622975721_n

 

Annonser

2 reaktioner på ”The raven’s head

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s