Brunswick gardens

Brunswick Gardens by Anne Perry

Vilken bok? Brunswick Gardens av Anne Perry

Var har jag fått tag på den? Det är ju en tid sedan. Men hur otroligt det kan låta så finns det några böcker ur kassen jag fick i december 2014 som jag inte läst. Och numera är jag mycket sparsam med när jag läser dem också, av flera orsaker. Den största orsaken är att jag inte har så många böcker kvar. Men det är också böcker man ska vara på humör för, jag uppskattar dem inte om jag är stressad till exempel. Och så ska man vara på humör för detaljer. Men är man det, så är Anne Perrys böcker rätt oslagbara.

Vad handlar boken om? En flicka faller nerför en trappa så oturligt att hon dör. Hon var en anhängare till Charles Darwins nya läror, och jobbade som assistent till en präst som naturligtvis inte delade hennes åsikter, men behövde hennes språkkunskaper i antika språk för sin Bibelforskning. Är det den här konflikten mellan dem som fått ett tragiskt slut? Det verkar stå klart att någon i hushållet knuffat henne nerför trappan. Men är det då prästen? Hans son som konverterat till katolicismen? Någon av hans två döttrar? Pastorsadjunkten som också bor i huset? Eller vem?

Vad tycker jag? Nu känner jag Anne Perrys sätt att bygga upp ett mysterium rätt bra, så jag visste faktiskt vem som var skurken rätt tidigt i boken. Jag brukar inte veta det i deckarhistorier- så nu vet jag inte om jag ska bli oerhört stolt att jag gissade det eller om det var exceptionellt tydligt för vem som helst. Nå, fast jag visste vem det var kunde jag inte räkna ut turerna dit, hur det gått till eller varför, i de här deckarna finns det så mycket annat som är intressant och som man vill veta än vem som är mördaren.

Utmaningar: Jag klämmer in det i julbingot på den något långsökta platsen Julläsningsbok rekommenderad av en god vän. Nu är det här inte direkt en julbok. Däremot har jag under några år gärna läst en eller ett par böcker av Anne Perry kring jul, då jag ofta den tiden på året har lite ledigt och därför tid att uppskatta hennes böcker. Så det kan ses som julläsning på det sättet. (Dock brukar jag läsa någon på sommarsemestern också..). Rekommenderad av god vän är också lite tveksamt. Visst, jag fick böckerna av en vän. Men rekommenderad är kanske lite tveksamt då, när hon ju hade rensat ut dem ur sin bokhylla.. Men- det gör en hel rad och alltså bingo!

25497961_10155457137272763_1044217464622975721_n

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s