Eva Frantz på biblioteket

Jag blir alltid glad när det kommer författare hit till vårt hörn av världen. Nu hade jag ju till och med förberett mig och läst en av hennes böcker, Blå villan.

Blå villanSommarön

Jag har då läst Blå villan. Det var intressant att höra hur hon föreställde sig en liten pojke i gummistövlar som vandrade på vägen sent en natt när hon och maken körde bil, och den här pojken blev Bruno och öppningsscenen i boken.

Vi fick också höra att hon egentligen först började skriva Blå villan, men körde fast, övergav den och skrev Sommarön. (Det finns faktiskt en Sommarö på riktigt, men Eva har lite ändrat på öns geografiska placering.) När Sommarön sen var klar gick hon tillbaks och läste manuset till Blå villan igen, och såg hur boken skulle hänga ihop och att den skulle ha Anna Glad, polis, som huvudperson. (Det kommer fler böcker om Anna Glad, men kanske inte så väldigt fort.)

Jag blev verkligen inspirerad att läsa Sommarön också, jag har den lånad just nu. En sommarmysdeckare kanske just är vad som behövs i november.

 

 

 

2 reaktioner på ”Eva Frantz på biblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s