Böcker jag inte tyckt om i år

 

Veckas topp 5 topplista från Johannas Deckarhörna handlar om ”böcker jag inte alls tyckte om i år (hittills under 2017)”. Det är ju rätt lite kvar också av 2017 så det ger väl i alla fall någon riktlinje för hela året.

Blod och choklad av Annette Curtis Klause

Hurskas kurjuus- F E Sillanpää

The hidden heart- Laura Kinsale

Diva- Monika Fagerholm

Oktober 16. Andra knuten- Alexander Solsjenitsyn

Jag länkar till vad jag sade om böckerna. Varken Sillanpää eller Solsjenitsyn föll mig i smaken, så jag har haft lite otur i valet av klassiker kan väl sägas. Solsjenitsyn vet jag dock att jag läst annat av som fallit mig mer i smaken, och angående Sillanpää tyckte jag ändå om språket. När det gäller Diva av Monika Fagerholm antog jag att det var jag som inte fattade boken, The hidden heart hade alldeles för starka drag av åttiotalsomance, och åttiotalsromance har INTE åldrats med värdighet. Den enda jag aktivt ogillade var ”Blod och choklad”. Hur mycket det hänger ihop med att den inte levde upp till sin titel kan jag inte riktigt säga, men en hel del.

The Hidden Heart (Avon Romance) by Laura…IMG_20170701_155843_616Blood and chocolate by Annette Curtis KlauseBildresultat för hurskas kurjuusDiva en uppväxts egna alfabet med…

 

 

21 reaktioner på ”Böcker jag inte tyckt om i år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s