Heja kroppen!

Nu blir det en Sevendays blogglista, med tema kroppen.

Jag tycker min kropp är: Min kropp är den bästa jag har, i den vägen..

Min relation till kroppen har varit: Låt mig diplomatiskt svara varierande! Som bokläsare hör man- läs jag- till dem som kanske tror att en kropp mest är något inte helt nödvändigt, att det viktiga är det som händer i tanken. Med tiden har jag dock kommit att inse att en människa är både fysik och intellekt, kropp och själ, en helhet som inte går att ta isär.

Female-Yoga-Pose-Silhouette-5

Det bästa med min kropp: Den håller ändå för rätt mycket, fast den är långt ifrån perfekt.

Så ser jag på andras kroppar: I alla fall jag ser med mycket mera förlåtande ögon och generositet på andras kroppar jämfört med min egen.

Såhär ger jag min kropp energi: Så här i november vill jag poängtera vikten av dagsljus. Bäst mår jag och min kropp om jag har möjlighet att vara ute i dagsljus åtminstone en liten stund varje dag.

Det här har min kropp klarat av: Torsdagens konditionsboxning.. nej, skämt åsido. De tre största prövningarna är två graviditeter med medföljande förlossningar och så en cancersjukdom med cellgiftsbehandling. Men här är min kropp och jag ännu, som jag sa under rubriken ”det bästa..”, den håller för rätt mycket.

Min kropp mår bra av: Skogspromenader och bastubad.

run

Min kropp mår dåligt av: Mitt jobb är sånt att jag egentligen inte alls behöver stiga upp från min stol. Det kräver en medveten ansträngning att komma upp ur stolen på jobbet, jag mår inte bra de dagar när jag bara suttit på min rumpa. Så det gäller att ta vara på alla små tillfällen. Sånt där som att alltid gå till den personen man vill ha tag i istället för att ringa/eposta. Att alltid vara den som erbjuder sig att gå till arkivet i källaren när saker ska hämtas därifrån/föras dit. Komma ihåg den lilla pausgymnastikserien som finns uppnålad på anslagstavlan.

Så gör jag för att älska min kropp: Det kan kanske vara något som lite extra ompyssling, eller massage. Och vinterbad!

 

En reaktion på ”Heja kroppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s