Blå villan

Blå villan

Vilken bok? Blå villan av Eva Frantz.

Var har jag fått tag på den? Lånad på biblioteket.

Vad handlar boken om? Sent en natt är ett par på väg hem från en fest. De kör nästan på en liten pojke. När de kommer ur bilen och börjar fundera på varför en liten pojke är ute ensam på natten, inser flickan i paret att hon känner igen den lilla pojken- han är son till en storbloggare som bloggar om sitt liv i Blå Villan. Och pojken säger saker som låter oroväckande, så det följer med honom hem till Blå villan där de hittar hans mamma- i en pöl av blod på golvet. In kommer polis Anna Glad (som det tydligen ska bli flera böcker om?). Men vem skulle vilja den glada och trevliga bloggaren något ont? En blogg som mest handlar om inredning och familjeliv kan väl inte ge någon fiender?

Vad tycker jag? En småtrevlig deckare, trots början nog mest i mysdeckarstil. Här finns både bloggtroll och andra troll, och lite av en diskussion om vilken bild man ger av sig själv på sociala medier och hur den skiljer sig från verkligheten, och problemen med den skillnaden. Också ett intressant slut, tyckte åtminstone jag som har himla svårt att lista ut vem som är skurken innan det berättas i boken.

Och det ska bli väldigt trevligt att se Eva Frantz på bibliotekets författarkväll i slutet på november. Självklart ska jag blogga om det! (Nästan lite meta-blogg: Att blogga om ett författarsamtal om en bok där bloggar är en viktig ingrediens..)

2 reaktioner på ”Blå villan

  1. Den boken skulle vara intressant att läsa för bloggämnet, vilken bild man ger av sig själv och hur den egentligen stämmer överens med verkligheten m.m. Sedan får man kriminalhistorien på köpet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s