Veckans blogglista: Poddar

Jag är egentligen väldigt ny på det här med poddar. Bara det att jag inget vet om något  hindrar dock sällan mig från att uttala mig ändå. Japp, ett nytt ”Sara uttalar sig om sånt som hon inte vet något om” (eller snarare ”vet mycket lite om”)!

Jag tycker poddar är: Bra som bilradio!

En podd som får mig på bra humör: Jag minns inte vem som tipsade mig, men ”My dad wrote a porno” har jag gapskrattat till många gånger. En av poddmakarnas pappa tänkte att ”det kan väl inte vara så svårt att skriva en erotisk historia” och sagt och gjort- han har skrivit en. Det är ju kanske inte så enkelt att skriva en bok, dock, och de tre i podden läser gemensamt och har oerhört kul åt .. nästan allt!

pomegranate fruit by VasanthKaje

En podd alla borde lyssna till: Alla borde få mera tips om romanceböcker, så Romancepodden! Eller så Ted&Kaj

Om jag hade en podd, skulle den handla om: Troligen detsamma som min blogg, alltså mest böcker.

En dålig sak med poddar: Det kan vara långt mellan avsnitten, eller kanske mera att det kan KÄNNAS långt mellan avsnitten om det är en bra podd!

Wireless Headset by damauk

Den här podden är inspirerade: Nästan alla poddar där man får boktips blir jag inspirerad av, Hietanen&Henrikson, Mellan raderna, En förbannad podd, Romancepodden, Nord&Francke, och även de sporadiska avsnitt av Smart podcast, trashy books jag lyssnat.

En podd som saknas: Den där jag är med? Det skulle faktiskt vara kul att prova göra podcast.

Jag tror att poddarnas framtid är: Jag tror att poddarna har en bra framtid, men jag tror att det krävs lite satsning på marknadsföringen, i allmänhet och för en specifik podd om den ska riktigt nå lyssnare. Orsaken till att jag tror att poddar kan ha en bra framtid är att det finns mycket utrymme där man lyssnar på saker, när man gör andra saker, är ute på promenad, sitter i bilen, etc. Det finns också en trend som innebär att folk vill anpassa saker till sin personliga smak/ ha saker som är anpassade till deras personliga smak, så en mix av poddar kanske funkar bättre än skvalradio. Men det finns ännu en hel del folk som aldrig lyssnat på en podcast.

En person jag önskar hade en podd: Oj. Svår fråga. Men kanske Neil Gaiman?

Music sheep by dodger2

 

2 reaktioner på ”Veckans blogglista: Poddar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s