Ordning och reda? – Sevendays blogglista denna vecka

Den här listan känns kanske inte riktigt som min grej. Men voilà- här kommer min syn på ordning och reda ändå!

 

Så är min garderob organiserad: Ja, jag har långärmade blusar för sig, och t-shirts för sig och så där. Det är väl ändå någon slags ordning. Tyvärr är mitt skåputrymme lite för litet för mitt behov, så det ser rätt trångt ut ändå.

Mitt kylskåp är organiserat på detta sätt: Det är nog mera en organisk utveckling, kan man säga. Vi är ju dessutom fler i familjen som plockar in och ut saker i kylskåpet, inte är det ju exklusivt mitt område. Så man vet aldrig riktigt var saker kan tänkas vara.

Så strukturerar jag upp min dag: Mina vardagar är rätt strukturerade, i och med att minuter och sekunder är ransonerade på kort för det mesta. Morgonen måste gå enligt schema för att jag ska hinna till jobbet, som rullar på ordnat sätt tills jag åker hem, lagar mat, dags för hobbyer, sen dator/läsa böcker och sen sova för att orka upp nästa morgon.

Så här ser det ut i mitt badrumsskåp: På översta hyllan har jag några nagellack, på mellersta hyllan finns inte alls mina grejor, och på nedersta hyllan är familjens tandborstningsattiraljer.

Ett badrumsskåp är ju helt enkelt för litet, så vi har en byrå med lådor i badrummet där vi har egna lådor, sen finns sånt som en ”första hjälpen-låda”, en ”saker som behövs på resor-låda” och så.

När jag planerar en fest: Hoppas jag alltid att någon annan ska planera den åt mig.

Min åsikt om bullet journals: Har knappt sett någon så jag har ingen åsikt.

Jag städar mitt hem: Till jul och midsommar, vare sig det behövs eller inte. Var det inte Pippi som sa så?

Jag bevarar alla ”viktiga papper” så här: Livsavgörande viktiga papper finns i ett litet kassaskåp, lite mindre viktiga i hylla i plastfack, papper som bara allmänt är bra att ha men inte direkt viktiga kan hittas på köksbänken, på skrivbordet, eller ovanpå mikron.

Så är min dator organiserad: I det närmaste inte alls, men studiegrejer får ett eget område faktiskt.

Så här mår jag om det är stökigt runt mig: Jag mår som vanligt, det påverkar mig inte direkt om det är stökigt, bara på jobbet kan jag inte ha det stökigt.

Bildresultat för pippi städar

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s