Veckans topplista- psykologiska thrillers

Jaha. Psykologiska thrillers- det känns rätt länge sen jag läste en sån. Men en sån liten sak ska väl inte hindra mej?

Färjan (inbunden)

… jo jag är medveten om att Färjan av Mats Strandberg inte kanske är en psykologisk thriller, den är mer i ”splatter”-genren så att säga. Men i skrivande stund sitter jag på båt mellan Finland och Sverige så just nu känns den boken som en klockren psykologisk thriller. (Nej, det är inte så väl att jag ska till Bokmässan. Jag ska på arbetsläger till husvagnen i fjällen..)(Hur jag valde det framom bokmässan? Kärleken övervinner allt, eller vad brukar dom säga..)

The Ice Twins: A Novel by S. K. Tremayne

Istvillingar av S.K. Tremayne läste jag i början på året och den är nog en psykologisk thriller. och lite spöklik dessutom. Yttre Hebriderna lyckades den inte dämpa min längtan till i alla fall.

The Grownup by Gillian Flynn

En sån som du av Gillian Flynn kallade jag ”en lagom obehaglig historia, dessutom lagom kort när tid är en bristvara”. Men att jag hade tidsbrist redan i maj 2016?

The WASP FACTORY: A NOVEL by Iain Banks

The wasp factory av Iain Banks. En obehaglig historia, där man som läsare är lite osäker på personerna i boken hela vägen.

Jag tar den här boken också, No one gets out alive av Adam Nevill. Kanske mer åt en spökhistoria, men de obehagliga typerna i den här historien begränsar sig långt ifrån bara till dem som redan är döda. Och sen är det ju snart Halloween och jag brukar tipsa om den här som lagom Halloweenläsning.

Se där bara! Fem hemska böcker, inte alla kanske helt psykologiska thrillers men definitivt obehaglig läsning. Nu gäller det bara att sluta tänka på Färjan, här på färjan.

16 reaktioner på ”Veckans topplista- psykologiska thrillers

  1. Vilka bra tips på hemska böcker. Flera jag inte kände till. Och de där Istvillingarna har många nämnt, blir mer och mer övertygad om att läsa den. Om Färjan tyckte jag mja. Inte tillräckligt läskig för min del för att vara rysare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s