Månadens bok för den finlandssvenska läsutmaningen

Dumpa Matthew by Jane Fallon

Vilken bok? Dumpa Matthew av Jane Fallon

Var har jag fått tag på den? Köpt på antikvariat, som kriteriet var den här månaden. (antikvariat i Vasa, närmare bestämt, i våras)

Vad handlar boken om? Helen är Matthews älskarinna. När Matthew överraskande lämnar sin fru, visar det sig att Helen inte egentligen gillar Matthew så mycket. Snarare gillar hon hans son, och hans exfru är också helt okej.

Vad tycker jag? Jag hade inte läst många sidor förrän jag var på det klara med att den här boken har jag läst förut. Och om någon bok någonsin kunnat beskrivas med ordet crazysauce så är det den här. Men ska det läsas till utmaning så ska det, och jag hade inte många antikvariatsböcker att välja på just nu, så jag läste om den. (Hur hade böcker inhandlade på loppis funkat tycker ni? Jag har flera sådana som jag köpte i somras, scifiböcker som väntar på rätt tillfälle. Men jag tyckte inte riktigt att loppisböcker kunde jämföras med antikvariatsböcker. ) Crazysauce ja. Helen gör allt galet som kan tänkas, Matthew är en stor tönt, och sidofigurerna verkar också ganska extrema. Det någorlunda lyckliga slutet verkar närmast som ett mirakel.

Utmaningar: Som sagt, en antikvariatsbok till den finlandssvenska läsutmaningen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s