Veckans topplista – London

Inte en chans att jag missar en topplista om den har tema London! Det är Johannas deckarhörna som håller Veckans topplista.

Det finns ju massor av böcker som skulle kunna komma i fråga på den här listan. Så jag gör kriterierna lite smalare (med resultatet att det bara är de två första böckerna här som skulle hamna på en topplista jag gjort annars, med lite vidare kriterier..)

Först på listan kommer naturligtvis den här:

Neverwhere: A Novel by Neil Gaiman

Neverwhere av Neil Gaiman. När Richard Mayhew hjälper Door, blir han förflyttad till London Below, en version av London som för det mesta är osynlig. Där Islington är en ängel, och Earl’s Court är en earls hov.

Rivers of London: 1 by Ben Aaronovitch

Rivers of London av Ben Aaronovitch inleder en serie böcker om Peter Grant, den enda trollkarlstrainee’en Londonpolisen har, på den minst sagt lilla magiska avdelningen.

Street Magic (Black London, Book 1) by…

Street magic av Caitlin Kittredge. Huvudpersonen Pete kommer till älvornas alternativa London, där hon söker en flicka som blivit kidnappad.

Kiss of steel by Bec McMaster

Kiss of steel av Bec McMaster. Steampunk London, där vampyrerna har tagit över staden, och Honoria Huvudperson försöker gömma sig undan vampyrerna i Whitechapel, för hon har en hemlighet som alla vampyrer vill få tag på. (Obs! Denna bok är även en romance, inte bara steapmunk).

A Madness of Angels: Or, the Resurrection of…

Matthew Swift vaknar i sin säng. Det är bara det att han varit död i två år och det är inte längre hans säng. Han vill i alla fall hämnas på sina mördare. Jag behöver väl inte säga att vi befinner oss i ett alternativt, magiskt London?

Jag är av den bestämda åsikten att London är en magisk stad.

 

22 reaktioner på ”Veckans topplista – London

  1. London är verkligen en magisk stad! Jag känner inte igen mer än en av böckerna på din lista, men den är jag istället väldigt nyfiken på: Neverwhere av Neil Gaiman. Jag har tyckt om hans serieböcker om Sandman & co., men inte läst någon av hans andra böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s