Svart bälte i vardagseffektivitet.

Få det gjort! : svart bälte i vardagseffektivitet (häftad)

Vilken bok? Få det gjort. Svart bälte i vardagseffektivitet av David Allen.

Var har jag fått tag på den? Lånad från biblioteket

Vad handlar boken om? Jag fick uppfattningen att det är ”Skriv upp saker så du inte glömmer dem. Ha olika pappershögar för olika ändamål” utbroderat till en bok. Ja, och förresten, det här är den nya reviderade upplagan så det kan även tilläggas: ”Man kan skriva upp saker på elektronisk mackapär också, och ha högar på en sån”.

Vad tycker jag? Jag är inte en särskilt effektiv person. Ibland med flit ineffektiv, till och med, för att låta mig själv landa i olika situationer. Jag hade tänkt att något tips kan jag väl plocka upp från en sådan här bok. Men njaa. Jag antar att den här personen är väldigt karismatisk när man träffar honom personligen så han får de ovannämnda idéerna att låta som något revolutionerande nytt.

Utmaningar:  Här har vi orsaken till att boken blev läst. Finlandssvenska läsutmaningen hade augustitemat ”En bok du inte vill att andra ska se dig läsa”. Min tanke var att jag inte vill att folk ska veta att jag inte redan har svart bälte i vardagseffektivitet, kombinerat med min allmänna skepsis mot självhjälpsböcker. Efter att ha läst boken tycker jag fortfarande den passar in till utmaningen, men då mest för att det är nästan pinsamt att folk ser mig läsa en bok men så lite innehåll utbroderat till 385 sidor.

Å andra sidan, utgående från den här killens definition är jag ganska effektiv. Jag behöver bara döpa pappershögarna på mitt skrivbord så är jag där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s