Tematrio mörker

tematrio

Augusti är månaden då mörkret återvänder till världen, och Lyrans Noblesser har det som tema i veckans TematrioBerätta alltså om tre böcker som innehåller mörker, i bokstavlig eller symbolisk form.

Stundande Natten by Carl-Henning Wijkmark

Stundande natten av Carl-Henning Wijkmark. En intressant, poetisk och inte alls så dyster betraktelse från en terminalavdelning.

Gräset är mörkare på andra sidan

Gräset är mörkare på andra sidan av Kaj Korkea-Aho. Det var längesen jag läste den här, egentligen. Egentligen är den med för att påminna mig om att läsa hans nya bok, Onda boken. Egentligen. Men hur som helst, en historia om ungdomsvänner i lite vuxnare ålder, och vad som kan gömma sig i skogen.

Medan mörkret faller

Medan mörkret faller av Anna Lihammer är första boken om polis Carl Hell och polissyster Maria Gustavsson. Det är år 1934, och mörkret håller på att falla över Europa.

Det var min trio mörker.

 

 

24 reaktioner på ”Tematrio mörker

  1. Jag har tänkt läsa ”Stundande natten” för att den tydligen ska vara så bra – men så ångrar jag mig alltid, känner mig inte tillräckligt suktad. Nu blev jag lite peppad! Kanske kan vara något ändå.

  2. Lihammers läste jag – för att vara polisdeckare tyckte jag visst att den var intressant, men kan inte låta bli att undra över varför det måste vara sådana orgier i äckeldetaljer och våld i polisgenren. Måste man verkligen beskriva hur det låter när någon sågar i ett kranium? Jag gillar den gamla typen av rumsrena pusseldeckare bättre, de där AgathaChristieböckerna där detektiven helt sonika går förbi det oblodiga liket med sin tekopp i handen och allt istället handlar om vittnesberättelser och alibin…

  3. Har läst Medan mörkret faller men tyckte inte om den – vilket var lite synd eftersom jag gillar både deckare och historia. De andra är helt nya för mig, verkar intressanta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s