Mörk jord

Cold earth by Ann Cleeves

Vilken bok? Mörk jord av Ann Cleeves.

Var har jag fått tag på den? Lånad på biblioteket.

Vad handlar boken om? Det är jordskred på Shetland, och ett hus förstörs av jordmassorna. Ingen visste att huset var bebott, men en kvinna hittas död i samband med jordskredet.

Vad tycker jag? Jag fick någon slags höstkänsla, det här är ju väldigt mycket höstläsning för mig, deckare och Skottland. Jag märker till min glädje att Jimmy Perez visar tendenser till att bli lite gladare, och Sandy verkar vara på väg att bli en riktig tillgång då det gäller polisarbete. Min eviga längtan till ödsliga öar/ kustlandskap väcks som alltid. jag undrar när, om någonsin, jag ska få tillfälle att åka till Shetlandsöarna.

Jag sysslar annars med allt annat än läsning just nu, alla former av socialt liv har hopat sig till augusti, och dessutom är jag lite ur balans när äldsta sonen numera bor på annan ort inne i veckorna. Händelserna i Åbo, en av mina favoritstäder i landet, och en där jag har en del vänner och bekanta, har bara bidragit till känslan av obalans.

Nu börjar det dock se lite bättre ut med läsningen, hoppas det här håller i sig.

Utmaningar: När jag nu läser så lite är jag glad att kunna passa in denna bok i Sommarbingo 2017, En som utspelar sig på en ö, vilket ger mig en bingorad, den fjärde.

2 reaktioner på ”Mörk jord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s