Veckans topplista – svensk feelgood

Veckans topplista

Idag har Johannas deckarhörnas topplista tema ”svensk feelgood”.

Gloria, 2016

Åsa Hellberg ska absolut finnas med på en svensk feelgoodlista. I den här gillar jag huvudpersonen, operasångerskan. lite extra så det får bli Gloria av Åsa Hellberg som representerar alla trevliga feelgoodböcker hon skrivit.

Jag vann en bok och lärde känna en ny feelgoodförfattare. Det var En sommar på luffen av Eli Åhman Owetz. Jag och boken jag lyssnade på som ljudbok klickade inte, men de böcker av henne jag läst själv har jag gillat.

SMA CITRONER GULA. by Kajsa. Ingemarsson

Mat förekommer ganska ofta i feelgoodromaner, eller i alla fall i sådana jag läser. Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson handlar om att starta restaurang.

Finns inte på kartan by Carin…

Finns inte på kartan av Carin Hjulström är en feelgoodroman för oss som inte bor i en storstad.

Mindfulness för losers

Mindfulness för losers av Christoffer Holst har en så bra titel så den får bli den femte i dagens topp 5. Alltså, den är ju bra läsning också förstås.

Feelgood är kanske en lite vag kategori för mig. Jag kan tycka att somligt som folk räknar till denna kategori kunde vara romance, som kanske Gloria/Åsa Hellberg. Samtidigt så är det ju i feelgood inget krav på att någon ska få varann i slutet, som det är i romance. Jag definierar så här: Grundtonen i boken ska vara ljus och positiv, men det hindrar inte att även tunga ämnen behandlas. Mer exakt än så kan jag inte vara.

26 reaktioner på ”Veckans topplista – svensk feelgood

  1. Mindfulness för losers har jag oläst och jag ser väldigt mycket fram emot att läsa den. Små citroner gula har jag inte läst, men filmen är bra 🙂

  2. Små citroner gula läste jag och tyckte om. När den kom på film pratade jag med min man om den innan han åkte till butiken. Efter ett tag kom jag på att jag ville att han skulle hyra den, så jag skickade ett sms: små citroner gula? Hem kommer han med två citroner… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s