Sevendays blogglista om jobb och karriär

Jag har ju brukat svara på frågorna i Sevendays Veckans blogglista. Så visst ska jag försöka plocka ihop ett svar även denna vecka.

När jag var liten ville jag bli: Det varierar mycket, men både dagistant (vet inte hur jag tänkte där), skattebyråtjänsteman (har jag faktiskt jobbat som en tid, men jag fick inte stämpla lika mycket och med lika coola stämplar som när jag hälsade på i skattebyrån som barn) och bibliotekarie finns på listan med vad jag ville bli som liten.

Nu jobbar jag som: Avdelningssekreterare på hälsocentral.

Det här har jag jobbat med under min karriär: Hur noggrant ska man lista det här? Om vi tar lite mer ytligt så har mina sommarjobb varierat mellan sånt som grävare på arkeologisk utgrävning, fritidsledare för Nordjobbare och bageriarbetare. Jag har extrajobbat på pizzeria, som städare och som mystery shopper. En stor del av mina mera ”riktiga” jobb har varit på bank, ofta med placeringar och sparande. Men sen blev jag sjuk i cancer och efter att jag blev frisk fick jag inte mera samma känsla för att jobba på bank som jag hade innan. Jag var lite vilsen ett tag, men började sen jobba på samma firma som min man jobbade, ett deltidsjobb som sekreterare/löneräknare. Medan jag ändå jobbade deltid, avlade jag äntligen en examen (kandidatexamen i nationalekonomi) och passade också på att bli bibliotekarie. Och sen hittade jag mitt nuvarande jobb.

pexels-photo-210599

Det bästa med mitt jobb är: Det är självständigt, vi är ett bra team och det är ett jobb som faktiskt är meningsfullt.

Så här ser en vanlig dag ut på jobbet: Det blir MYCKET tid framför datorn.

wp-1456339150193.jpeg

Ett karriärsmål jag har: Jag har som mål att någon gång jobba på bibliotek.

Ett arbete jag inte skulle kunna ha: Jag beundrar dem jag jobbar med, mycket, men skulle inte kunna tänka mig att själv jobba i ett vårdyrke, speciellt inte som laboratorieskötare, för jag svimmar när jag ser blod.

Mitt drömjobb: Jag skulle få vara hemma, alla böcker jag vill ha skulle magiskt (och gratis) dyka upp hemma hos mig, och så skulle jag bara läsa. Tills dom har uppfunnit det jobbet så drömmer jag om att jobba på bibliotek.

67faad60bf2d7bd1dcef4342190ce695

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s