The secrets of Sir Richard Kenworthy

The Secrets of Sir Richard Kenworthy by…

Vilken bok? The secrets of Sir Richad Kenworthy av Julia Quinn.
Var har jag fått tag på den? Inhandlad från nätbokhandel med födelsedagspresentkort.
Vad handlar boken om? Iris Smythe-Smith tvingas varje år uppträda på familjens musiktillställning, en tillställning mest för att marknadsföra släktens ogifta kvinnor, som nästan alla inte är så bra på sina instrument. Iris kan dock spela cello rätt bra och lider ganska mycket, delvis också för att hon inte vill stå i centrum. Richard Kenworthy har på grund av en i början av boken okänd anledning en månad på sig att hitta och gifta sig med en kvinna. Han ser Iris, talar med henne, och de blir till och med rätt förtjusta i varann. Frågan är, hur ska han få till bröllop på en månad, och vad kommer bruden att säga när hon får veta anledningen till brådskan?
Vad tycker jag? Jaa. Intrigen är lite konstruerad, onekligen. Hemligheten är ett verkligt problem, men situationen skulle reda upp sig bara förnuftigt folk talade ordentligt med varandra. Det är dock ett plus att Julia Quinn låter Iris vara den förnuftiga personen som får folk att tala med varann och reder upp det hela till sist. Det räddar intrigen en smula. Jag gillar också romance där både hjälte och hjältinna är sympatiska personer, där man kan se att de skulle falla för varandra en grå tisdag i november i matbutiken också, och den känslan får jag för detta par. Men man ska antagligen vara ganska diehard romancefan för att det ska väga upp intrigen i övrigt, så rekommenderas inte för romance nybörjare.

Utmaningar: Eftersom musikframträdandet är en sak som återkommer i alla böcker i den här serien (4 böcker), är avgörande för att paret ska hitta varann, och Iris faktisk KAN spela cello, blir det här mitt kryss för en bok som berör musik i Sommarbingo 2017. Tyvärr faller musiken i stort sett bort efter bokens början, det hade varit kul med mer musik i boken faktiskt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s