Badhytten

Badhytten

Vilken bok? Badhytten av Olséni och Hansen.

Var har jag fått tag på den? Inköpt i grannstadens bokhandel, med hjälp av arbetskamraternas födelsedagspresentkort.

Vad handlar boken om? Vännerna Egon och Ragnar tjuvspelar golf en morgon på Falsterbo golfbana. Systrarna Elisabeth och Märta är också med och spelar. Ett par av dem slår bollarna till en bunker. När de går dit för att försöka spela sig ur bunkern, upptäcker de att golfklubbens ordförande ligger död i bunkern, uppenbarligen knockad av deras golfslag. Panik och frenetisk aktivitet utbryter, ingen av dem har lust att som 80+-åring hamna i fängelse för mord. Man får dock fråga sig, är några golfbollar i huvudet verkligen tillräckligt för att döda ordföranden, en för övrigt illa omtyckt person?

Vad tycker jag? Helt okej som strandläsning och tidsfördriv, vilket den här boken uttryckligen blev inköpt till. Lite fånig, lite småkul och rätt enkel att glömma.

Utmaningar: Jag tänker få in den här boken också till Bokbingo, det blir ”en som utspelar sig på en plats du skulle vilja besöka men inte har besökt”. Jag har aldrig varit i Falsterbo, knappt ens hört om stället, men allt utom golfandet låter faktiskt soligt och trevligt, som en fin sommarstad och det kunde ju vara trevligt att besöka.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s