Kiss of steel

Kiss of steel by Bec McMaster

Vilken bok? Kiss of steel av Bec McMaster.

Var har jag fått tag på den? En del av min födelsedagsbeställning från nätbokhandel.

Vad handlar boken om? Alternativ historia och London, igen, och 1800-tal. Det finns åtminstone vampyrer och varulvar. Honoria med syskon tvingas flytta till Whitechapel när hennes far dör. Han jobbade på bot mot vampyrviruset, viruset finns i alla ”bättre” familjer eftersom man en tid efter smitta blir en supermänniska, men sen blir man vampyr förstås. Då brukar släkten se till att man blir halshuggen. Därför finns det en massa regler kring vampyrsmitta, vem som helst får inte bli supermänniska. I det laglösa Whitechapel styr Blade, smittad med vampyrvirus men ännu inte vampyr, och han följer inga alls av de regler som Londons ”fina” smittade följer. Om Honoria ska bo i Whitechapel behöver hon stå på god fot med Blade.

Vad tycker jag? Det här är inte riktigt jag. Alternativ Londonhistoria, där är jag med, men sen faller mitt intresse ganska snabbt. Vampyrerna är inte särskilt intressanta, kärlekshistorian verkar .. kletig, och av typen ”genast då jag andades in din doft visste jag att du var den rätta och vi behöver därför inte ens prata med varann om saken, det är klart redan. Va, har du hemligheter för mig, du har krossat mitt hjärta! Men eftersom du är den enda i övernaturliga universumet för mig så lever vi ändå lyckliga. Låt bli att ha ett eget liv bara.”

Utmaningar: Den här var svår att få in i Sommarbingo 2017. Det blev en valfri. Lite synd att använda den rutan redan, men jag hittade verkligen inget annat. Ingen gul bok, fanns inte då jag var barn, har väl knappast varit storsäljare förr, Storbritannien kunde ju i nödfall räknas som en ö, men man brukar inte göra det direkt, ni ser. Däremot finns Bec McMaster med i min Boktolva i år. Bok nr 14 av .. eeh.. 12 till den utmaningen.

aret-for-romance2017

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s