Helgfrågan- önskelista

0d6f2-fotoflexer_photo4

Veckans helgfråga från Mias bokhörna:

Hur ser din bokönskelista ut?

Veckans bonusfråga(förutom tips på hur man botar huvudvärk): Vad ska du köpa till din mamma på mors dag?
Jag börjar med bonusfrågorna. Nu firade vi ju morsdag i Finland redan för ett par veckor sedan, så det är ju ingen fara att avslöja sig här då. Hon fick ett presentkort på skönhetsbehandlingar till en salong jag vet att hon går till. Hon fick ingen bok, för det fick hon till sin födelsedag och det är typ en vecka mellan födelsedagen och morsdag, och varje år försöker jag lite variera mina presenter mellan dagarna, alternativt en större present för båda tillfällena.
Huvudvärk så. Nu finns det många olika typer av huvudvärk. För en del slags huvudvärk hjälper det att gå ut i friska luften en liten stund. Sen finns den där megamastodonthuvudvärken jag kan ha någon gång som påminner lite om migrän. Då hjälper bara värkmedicin kombinerat med att duscha så hett det bara går utan att jag bränner mig, och sen efter duschen sova några timmar. Det är enbart kombinationen som hjälper, om jag tar bort en av de tre grejerna funkar det inte.
 För medelsvår huvudvärk kan man försöka dricka något som smakar pepparmynta, eller eventuellt smörja tinningarna med pepparmyntaolja, pepparmyntdoft lär nämligen hjälpa att bota huvudvärk. Jag garanterar inte att det funkar, men pepparmynt-te är i alla fall väldigt gott, tycker jag, så det kan du kanske Mia försöka med mot huvudvärken?
 img_20160328_133208.jpg
Och i varje given stund finns det naturligtvis böcker jag önskar mig. Alldeles bortsett från att jag precis använt ett presentkort jag fick till en nätbokhandel för ett par dagar sedan.
Jag vill till exempel läsa alla böcker som är nominerade till Årets bok, förutom då de två jag redan läst, Björnstad (Fredrik Backman) och Sanning och skvaller (Curtis Sittenfeld). Så dom finns på önskelistan. Kanske mest intresserad är jag av Malin Persson Giolitos Störst av allt. Sådana vars smak jag brukar kunna lita på har läst och gillat. Annat som finns på listan är t.ex. I’ll give you the sun av Jandy Nelson, Feersum Endjinn av Iain M. Banks, The duchess war av Courtney Milan, mera deckare av Dorothy L. Sayers, och det är länge sen jag läste något av Andrew Greig, At the loch of the Green Corrie eller That summer skulle ligga bäst till.

24 reaktioner på ”Helgfrågan- önskelista

  1. Visst är det roligt att ge någonting som man vet personen uppskattar och vill ha. Jag får sällan böcker men det är tur att det finns så många andra grejer man behöver också som grejer barnen pysslar och ritar är aldrig fel!

  2. Min mamma brukar ofta inte vilja ha något. och det är svårt att själv komma på något till en människa som har allt vad hon vill ha.

  3. Skulle också vilja läsa alla som är nominerade till årets bok, men tror inte jag hinner. Har bara läst Italienska nätter än så länge.

  4. Ja Årets böcker vill jag läsa med, men har inte ens börjat, för rec.exen ligger på hög.
    Tack för tipsen på huvudvärk, ska nog köpa lite pepparmyntte. Dock tror jag kanske det är en biverkning på mina mediciner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s