Tematrio tid i titeln

Maybe This Time by Jennifer CrusieÄr det försent att förändras?Sent i november by Tove Jansson

I den här veckans tematrio tycker Lyrans Noblesser: Berätta om tre romaner vars titel innehåller något som anspelar på tid! Och okej, en av mina böcker idag är inte en roman, men den har så passande titel så jag tar med den ändå.

Maybe this time av Jennifer Crusie, två ex, två barn som det ena av exen har fått på halsen, och ett hus där det spökar. Och i slutet lever alla lyckliga i alla sina dagar!

Är det försent att förändras? Tommy Hellsten. Terapeuten Tommy Hellsten svarar på frågor han fått. Bland annat frågan om det är försent att förändras.

Sent i november av Tove Jansson. Höst i Mumindalen, och Muminfamiljer är borta, men i Muminhuset samlas en brokig skara.

Det blev en ”sen” trio, andra chanser och om det är försent. Vädret här ser mer ut som november än mars idag också, så kanske fick jag en del inspiration därifrån. Jag har ju sällan ”självhjälpsböcker” (det här är kanske nog närmast lite filosoferande, men ändå) men den här fick jag en gång i julklapp från en arbetsgivare jag hade. Jag beslöt mig för att det inte var för sent att förändras och bytte jobb, så det kanske inte var den mest välgenomtänkta julklappen då.

 

 

Annonser

24 reaktioner på ”Tematrio tid i titeln

    1. Jaaeeh, det var kanske inte riktigt så det blev.. Bäst tur med presenter från arbetsgivaren hade jag när min man var min chef. Det funkade bra annars också, till bådas förvåning.

  1. Jag ska lyssna på en föreläsning om Tove Jansson på Göteborgs Konstmuseum ikväll men inser att jag nästan inte läst någonting. Någon enstaka Mumin, säkert, men inget jag egentligen minns. Men jag får väl ta itu med det nu då 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s