Tematrio vårtecken.

tematrio

Så här skriver Lyrans Noblesser: Den här veckan är det officiellt vår. Och för en gångs skull kommer temat inte att vara begränsat till litteratur eller kultur. Alla svar är OK på frågan ”vad har du sett för vårtecken hittills?”

Jaa. Just nu kommer det ner snöblandat regn och är allmänt ruggigt. Men snöblandat regn är kanske i sig ett vårtecken?

Det första vårtecknet i trion måste bli ljuset. Det är ljust då jag far till jobbet och ljust då jag kommer hem. Solen skiner in genom fönstren och visar exakt hur smutsiga de är, och hur dammigt det är där innanför fönstren.

img_20160116_222842.jpg

Det andra vårtecknet är svanarna. Dom kom i förra veckan. Det är fortfarande inte så mycket öppet vatten, men de simmar där det går. Jag tror faktisk svanar är den första flyttfågeln som kommer här i trakten.

winter-2011157_640

Och det tredje vårtecknet vi har drabbats av är den stora hårfällningsperioden som drabbar katter, speciellt långhåriga katter, på våren.

wp-image-1795992791jpg.jpeg

Så värst mycket längre har inte våren hunnit här, det är i det stora hela barmark men finns fortfarande en del is speciellt på mindre vägar, varken hav eller åar är isfria än, några andra flyttfåglar än svanen har inte synts till, det känns fortfarande vettigast med vinterjacka, och vi sitter fortfarande inomhus på kaffepauserna på jobbet. Men jag har planerat att damma av cykeln väldigt snart!

 

Annonser

6 reaktioner på ”Tematrio vårtecken.

  1. Hårfällningsperioden är vi nästan klara med och det är tur att båda våra pojkar är korthåriga som inte fäller så mycket i vanliga fall…däremot har den ena en enormt tjock och tät päls så han fäller ganska rejält när han väl gör det…

  2. Ljuset är så härligt! Men mindre härligt när man ser hur stort behovet av putsning av fönstrena är. Päls fällning har vi här hemma med, 2 katter och en hund 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s