Mr Penumbra’s 24-hour bookstore

Mr Penumbra's 24-hour Bookstore by…

Vilken bok? Mr Penumbra’s 24-hour bookstore av Robin Sloan.

Var har jag fått tag på den? Den enda av bokbeställningen som inte var romance, och kanske därför också den som blev sist läst..

Vad handlar boken om? Clay Jannon  blir av en slump nattarbetare på en 24-h öppen bokhandel. Och det är inte en helt vanlig bokhandel, det finns en grupp mystiska kunder med medlemskort som lånar böcker från speciella hyllor i bokhandeln. Clay vill förstås veta vad det handlar om, samlar ihop sina udda vänner och börjar undersöka saken. Men det är först när Mr Penumbra själv försvunnit som de inser hur stort mysteriet är. Och hur gammalt.

Vad tycker jag? För det första är alla karaktärer mycket udda. För det andra handlar det om böcker och att lösa mysterier med datorer. För det tredje påminner själva stämningen i boken mycket om stämningen i Scarlett Thomas’ böcker (The end of Mr Y, PopCo osv.) Kanske inte riktigt lika bra som hennes böcker, men den här bor i samma del av bokuniversumet. Alltså, en bok som passar mig mycket bra, så där sammantaget.

Utmaningar: Det är så att Robin Sloan hade lämnat kvar på Boktolva-listan från en tidigare version då listan inte handlade om romance. Så det här var faktiskt en bok till den utmaningen också. Måste ha varit mitt undermedvetna som lämnade kvar Robin Sloan på listan..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s