The wicked wallflower

The wicked wallflower by Maya Rodale

Vilken bok? The wicked wallflower av Maya Rodale.

Var har jag fått tag på den? Inhandlad från nätbokhandel. Nu har jag faktiskt bara en kvar från den högen jag beställde i januari. Och den är inte en romance, men verkar hur som helt intressant.

Vad handlar boken om? Emma fick lite dålig första säsong. Och andra. Och tredje. Det är faktiskt så att hon kallas London’s Least Likely.. En sen kväll sitter Emma och hennes två kompisar och smuttar sherry, eller kanske inte bara smuttar. Och de skriver ett skämtbrev till en tidning där de tillkännagör Emmas förlovning med den hetaste ungkarlen i stan. Plötsligt blir det eldsvåda i köket, tumult utbryter och brevet försvinner. Bara för att några dagar senare bli publicerat.. Ungkarlen ifråga, the Duke of Ashbrooke, kommer för att hälsa på Emma, men istället för att vara ilsken och vrång tycker han att Emma och han kan vara låtsasförlovade ett tag, för att lura hans gamla faster att testamentera honom en förmögenhet. Först måste de bara delta i en årlig tävling hos fastern för att bli inskrivna i testamentet. Så gör nämligen fastern, den av hennes släktingar som vunnit årets tävling står som arvtagare fram till nästa tävling, försåvitt fastern lever för att arrangera en tävling igen. Och Emma och killen åker iväg till fasterns tävling.

Vad tycker jag? Det är liite fascinerande att regency romance- författarna visar en så oändligt stor kreativitet när det gäller inte-helt-sannolika bokintriger, men så lite kreativitet när det gäller den manliga huvudpersonens titel. Man skulle kunna tro att ”duke” var den enda titel som fanns. En teori om detta här.
Själva boken då, här finns mycket element som gör att historien tuffar på i en bra takt. Det finns sidokaraktärer, Emmas kompisar, den gamla fastern, osv. som ser till att saker inte står still. Det är en helt okej kärlekshistoria, finns inte mycket att invända. Om än inte den mest minnesvärda.

Utmaningar: Ni vet Boktolvan? Det här är 9/12.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s