Kulturkollos utmaning: Julstresshantering.

Hur hanterar du själv julstressen? Musik? TV-seriesvullande? Läsning? Listfascism? Hjälp mig här! Hur får vi – du – en mindfulnessfylld jul? Och säg nu inte att man ska börja i tid, för det tåget har liksom redan gått.

Så här undrar Kulturkollo i veckans utmaning. Jag som gillar att fira jul all in och med alla tillbehör, men bor med en familj som tydligen består av idel julhatare har kämpat med detta i många år. Det som är överkomligt för flera personer att åstadkomma kan nämligen lätt bli övermäktigt för den som är ensam.

För närvarande ligger det till så att vårt vardagsrum är i hyfsat julskick, även köket har varit det men så blivit rörigt igen, och det övriga huset tänker jag med eller mindre strunta i. Det kommer en julgran om jag så ska såga ner den själv med nagelfil. För övrigt anser jag mig vara klar med julpynt.

Ett hett tips för att minska på stress men ändå få till julstämning är att släcka de flesta lamporna, tända ljus och spela julmusik. När det är lite mörkare i huset syns inte eventuell röra så bra, till exempel, medan julmusiken sveper in omgivningen i julefrid.

Och när det gäller julklappar så – välgörenhetsklappar. Eller köpkort. Dem kan man oftast åstadkomma även när alla sova i enslig gård, djupt under midnatts timma.

wp-1453628073922.jpeg

 

Annonser

2 reaktioner på ”Kulturkollos utmaning: Julstresshantering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s