Träsk och djungel- veckans tematrio.

Idag tänker jag göra som Lyrans Noblesser säger i veckans tematrio, och Berätta om tre böcker/berättelser som utspelar sig i våta träskmarker, i djungeln eller i regnskogen (eller liknande blöta ställen)!

Vi börjar med något av en klassiker:

The Poisonwood Bible: A Novel (P.S.) by…

Giftträdets Bibel av Barbara Kingsolver. Boken där Nathan Price drar sin familj med sig till djungeln för att missionera och sprida det rätta sättet att leva. Ingenting av det familjen har tagit med sig är användbart, och i den fuktiga hettan ändras familjedynamiken och kan aldrig bli densamma igen. Allt medan landet de är i upplever en revolution.

Skinny Dip by Carl Hiaasen

Nästa bok är en snårig historia om en kvinna som blir kastas överbord av sin man för att hon sett saker hon inte borde. Mannen har blivit inblandad med en typ vars odlingar håller på att förstöra Everglades (där kom träsket som var orsaken till att denna bok är med i trion). Dock dör kvinnan inte, utan träffar på en före detta journalist som numera dragit sig tillbaka till en öde ö. Men journalisten hjälper kvinnan att hämnas på maken.

Det här är en TJOCK bok och det är bara en del av boken som utspelar sig i Sydostasien, men den delen är en viktig del, och det finns dessutom en skatt gömd i en djungel. Det finns flera huvudlinjer i berättelsen, en handlar om koder och kodknäckare under andra världskriget, medan den andra delen, ungefär 1990-tal, handlar om att skapa en knutpunkt för penningtransaktioner i en sydostasiatisk stat, transaktioner som ska vara så väl krypterade att de inte kan spåras.
Annonser

8 reaktioner på ”Träsk och djungel- veckans tematrio.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s