En smakbit ur: Tyskt rekviem

Tyskt rekviem

Sent omsider kom jag på att Philip Kerr faktiskt kan räknas som skotte, vilket gav mig två skotska böcker i augusti istället för en, och en puff för att läsa en till bok i serien. Vilket jag alltså börjat med idag.

Huvudpersonen Bernie Günter har jobbat som kriminalpolis, men i böckerna är han privatdetektiv. I den här boken befinner vi oss först i det kaos som var Berlin år 1947, men sedan ska vi tydligen förflytta oss till Wien där en gammalbekant till Bernie har blivit anklagad för mord.

Smakbiten kommer från s.58.

En tid gick Emils leveranser utan problem. När han kom med cigarretter eller annat smuggelgods till Berlin, tog han samtidigt med sig ett av Königs paket, lämnade över det till en man vid namn Eddy Holl och fick betalt. Svårare var det inte. Men en kväll var Emil i Berlin och gick på en nattklubb som heter Gay Island. Av en slump träffade han den där Eddy Holl, som var berusad och presenterade honom för en amerikansk armékapten som hette Linden. Inför Linden kallade Eddy Emil för ”vår Wienkurir”. Nästa dag ringde Eddy upp Emil, bad om ursäkt för att han varit berusad och sa att det vore bäst för alla om Emilglömde bort att han någonsin hört talas om kapten Linden.

Det är höst, och på hösten passar det lysande bra med lite ”Berlin Noir”. Om det dessutom kan räknas till en av mina utmaningar, desto bättre, jag behöver sätta lite fart på dem.

en smakebit

Det är norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten som håller i trådarna för oss alla som delar smakbitar varje söndag.

 

 

 

Annonser

24 reaktioner på ”En smakbit ur: Tyskt rekviem

    1. Originalböckerna kom ut för länge sen (kanske tidigt nittiotal, eller sent åttiotal) , men har väl först under senare år blivit översatta till svenska, eller en del av böckerna blev översatta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s