The curious incident of the dog in the night-time

The Curious Incident of the Dog in the…

Vilken bok? The curious incident of the dog in the night-time av Mark Haddon.

Var har jag fått tag på den? Lånad från biblioteket.

Vad handlar boken om? Christopher hittar grannfruns hund mördad. Christopher gillar hundar, så han bestämmer sig för att ta reda på vad som hänt hunden. Christopher är femton år, har bestämda åsikter om färgerna gult och brunt, och har aldrig gått ensam någonstans längre bort än slutet på gatan där han bor. Christopher har väldigt svårt att förstå människor, men gillar matte, listor mönster och sanningen.

Vad tycker jag? Nej, världen har sällan skådat en detektiv som Christopher. Men han upptäcker att om man vill något tillräckligt mycket kan man komma långt, till och med ta tåget ensam till London om det skulle vara så att det behövs. Mitt intresse för boken väcktes kanske av att den finns på Reading Well- books on prescriptions lista  (som en bok att läsa om man vill veta mer om autism), och Reading Well hittade jag när jag funderade på biblioterapi. Det är en bok som är hjärtknipande men rolig att läsa, och den rekommenderas!

2 reaktioner på ”The curious incident of the dog in the night-time

  1. Jag tyckte väldigt mycket om den här 🙂 Det märks att Haddon jobbar med ungdomar som har autismspektrumstörning och att han har varit väldigt mån med att måla ett omsorgsfullt porträtt av hur verkligheten kan uppfattas av någon som Christopher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s