Bok baserad på film? Veckans bokbloggsjerka

Det finns massor av filmer som baserar sig på böcker. Men tvärtom? Finns dom? Det är i alla fall vad Annika frågar efter i veckans bokbloggsjerka.

Vilken bok/vilka böcker tycker du är bäst som är baserad/e på tv/film?

Min första reaktion var att jag inte har läst böcker som baserar sig på en film eller tv-serie. Men sen slog det mig: det har jag ju visst.

Bok: DISNEY Bilar

Jag har läst ett oräkneligt antal böcker om Blixten McQueen, Bärgarn och allt vad dom nu heter. Pepparkakspojkarna var i lämplig ålder då filmen kom, och till för ett par år sedan hade faktiskt den yngre pepparkakspojken en tapetbård med Blixten, och även gardiner. Visst sörjer en mamma litegrann när den tiden går förbi och tapetbården blev något neutral-blått mönster, och gardinerna sobert randiga.

The Returned by Seth Patrick

Dessutom lär ju den här boken vara baserad på en fransk TV-serie. The returned av Seth Patrick. En helt okej bok om folk som kommer tillbaka från det döda. Men jag har inte sett tv-serien.

Men nog är det väl mer ovanligt att böcker baserar sig på tv-serier än tvärtom?

 

Annonser

24 reaktioner på ”Bok baserad på film? Veckans bokbloggsjerka

  1. Gud, vad stört, jag trodde att det var boken The Returned som ligger som grund för den amerikanska tv-serien Resurrection och tänkte att det var en intressant tankevurpa. Men så insåg jag att det inte var samma författare (den jag tänkte på heter Jason Mott). Böckerna heter exakt samma sak och båda handlar om döda som kommer tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s