En smakbit ur: Sista brevet från din älskade

994cb-6473057481_ce462009e6_o

Jag är lite sent ute med min smakbit idag. Det beror på att helgen tillbringades med att säga farväl till sommaren i goda vänners lag, oavsett vad man sen vill kalla festen- villaavslutning, veneziansk afton, eller forneldarnas natt. (Vi kallar våra sommarstugor för villor, så villaavslutning innebär slutet på sommarstugesäsongen. Fast vi brukar ju inte avsluta, direkt.)

Jag läser just nu Jojo Moyes- Sista brevet från din älskade. 1960: Jennifer Sterling vaknar upp efter efter en olycka och har tappat minnet. En dag hittar hon ett brev någon har skrivit till henne innan olyckan, någon som ber henne att lämna sin man. 2008: Journalisten Ellie hittar samma brev och börjar undersöka historien bakom brevet.

Från s 35.

De hävdade att hon, i allt vsentligt, såg ut precis som sitt ”gamla jag”. Det var som om de trodde att om de upprepade det tillräckligt många gånger skulle hon minnas vem hon var. Hennes mor ägnade timmar åt att gå igenom gamla svartvita foton och återberättade Jennifers liv för henne.
Hon fick veta att hon varit gift i fyra år. Inga barn- av hennes mord viskande röst att döma förstod hon att detta innebar en viss besvikelse för omgivningen. Hon bodde i ett flott hus i en tjusig del av London, hon hade hushållerska och chaufför och många unga damer skulle tydligen offra högerarmen för att ha ens hälften av vad hon hade. Hennes man var visst något stort inom gruvindustrin och var ofta bortrest, men hans hängivenhet till henne var så stor att han hade skjutit upp flera ytterst viktiga resor sedan olyckan.

Fler smakbitar hittar man som vanligt hos Flukten fra virkeligheten!

Annonser

18 reaktioner på ”En smakbit ur: Sista brevet från din älskade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s