Tematrio: länder i titeln

Temat den här veckan för Lyrans Noblessers tematrio är länder och folk som bor i dem. Dessutom ska landet (eller folket) finnas med i titeln. Jamen, det ska väl inte vara omöjligt att hitta en trio sådana böcker.

Jag inleder med en deckare. Det är troligen snart höst eftersom jag börjar inrikta mig så smått på deckare (men det syns inte direkt i min läsning än).

Omslagsbild: Turkisk gambit

Turkisk gambit av Boris Akunin. Andra delen i serien om detektiven Erast Fandorin, vi rör oss på 1870-talet och under det rysk-turkiska kriget.

Nordkorea : nio år på flykt från helvetet (inbunden)

Sen kommer Eunsun Kims berättelse om hur hon flydde från Nordkorea. Nordkorea-nio år på flykt från helvetet av Eunsun Kim och Sebastien Faletti.

The Boys from Brazil by Ira Levin

Och sen en bok jag läste för jättelänge sen. Pojkarna från Brasilien av Ira Levin. För en del människor är andra världskriget inte över ännu på 1970-talet. Dr Mengele befinner sig i Sydamerika och planerar att ta över världen.

Tja, det blev inte direkt några böcker som är ägnade åt att öka turismen till områdena- fast det där ska man väl inte säga så kategoriskt. Folk brukar ändå vilja besöka ställen som i böckerna verkar negativa för ens chanser att överleva..

Annonser

16 reaktioner på ”Tematrio: länder i titeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s