#sommarlovmedkulturkollo #ljud – ett högläsningstips!

När jag funderade på dagens ord med Kulturkollo, ljud, så kom jag så småningom till högläsning av böcker. Det blir mindre och mindre högläsning hos oss desto äldre pepparkakspojkarna blir, vilket är synd. Dels skulle det ju inte behöva vara så, och dels behöver den yngre pepparkakspojken stöd med sin läsning (bland annat läser jag ofta hans läxor högt för han minns sånt han hör mycket bättre än sånt han läser själv).

Splods öga : ett galaktiskt äventyr

Splods öga – ett galaktiskt äventyr av Neil Gaiman.

Neil Gaiman skriver ofta sånt som är i det närmaste allåldersböcker. Så passar säkert den här för ganska unga barn, typ från 7-8 år. Den passade i alla händelser fint för en snart tolvåring och hans medelålders morsa. Den passade dessutom fint för just den här snart-tolvåringens specialönskemål- böcker ska vara roliga, och absolut inte hemska. Spännande och händelserika är det ingen nackdel om böcker är (som den här, det är ingen ände på vad som kan hända när en pappa går för att handla mjölk), men inte hemsk-spännande utan snäll-spännande.

Den handlar som sagt om en pappa som ska handla mjölk till frukostflingorna. Att man i en sån händelse får in pirater, dinosaurier, luftballonger, en vulkangud, utomjordingar som ser ut som grönt snor, ponnyer med ljusblåa stjärnor och jordens undergång, tja, det är väl Neil Gaiman i ett nötskal det.

Det här var årets bästa högläsning hittills, och förhoppningsvis gav det en puff för oss att läsa mera högt igen- för ljudet av böcker som läses högt är ett av de finaste ljuden som finns!

2 reaktioner på ”#sommarlovmedkulturkollo #ljud – ett högläsningstips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s