En blöt tematrio

En blöt sommar och en blöt tematrio- berätta om tre böcker vars titel innehåller något som är blött, tycker Lyrans Noblesser den här veckan.

The Year of the Flood by Margaret Atwood

Syndaflodens år av Margaret Atwood.

Det är få saker som är så blöta som en syndaflod, så nu tycker jag allt jag fick till en bra bok till den här trion! Dessutom är det mycket bra läsning, den andra delen i den dystopiska trilogin som börjar med ”Oryx och Crake”.

Caipirinha med döden by Maria Ernestam

Caipirinha med Döden av Maria Ernestam.

Jag är lite svag för böcker där Döden har fysisk gestalt. Eller är berättare, som i ”Boktjuven” (Marcus Zusak). Allra bäst är Döden i Terry Pratchetts tappning. Men, ja, man ska nog inte ta tillfället i akt och börja städa i sin bekantskapskrets fastän man träffat Döden. Och caipirinha är blött, det är det.

The Ocean at the End of the Lane by Neil…

Oceanen vid vägens slut av Neil Gaiman.

(I hans graphic novels är förresten också Döden en ”person”.) Ocean eller ankdamm, det är inte mycket som ser lika ut på insidan som det gör på utsidan. Och vi glömmer en hel del när vi går från barndom till att vara vuxna. Den här boken passar speciellt bra för den som gillar sagor eller myter.

30 reaktioner på ”En blöt tematrio

  1. Jag skulle gärna vilja läsa något av Neil Gaiman. det har jag velat göra länge och nu blev jag påmind igen! Annars tycker jag Ernestam är ganska bra också. Atwood har jag inte läst något av.

  2. Gaimans bok har jag läst av dessa och fortsättningen på Oryx & Crake måste jag bara se till att få tid att läsa snart – fick en push till det nu! Tack för det. 🙂

  3. Fin trio! Atwood står på min ”att läsa-lista”, Ernestam har jag läst men var inte något för mig och sistnämnda bok var en nyhet så tack för tipset 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s