Veckans biblioterapi: mot värmeslag

Äntligen har det blivit sol och värme! Och fast jag absolut inte har något emot det så kan det ju faktiskt bli FÖR varmt. I sann biblioterapianda kommer jag alltså att rekommendera lite avsvalkande läsning. När man ligger på stranden och läser. När solen gassar på balkongen där man har slagit läger med sin bok. Det är då du ska läsa om snöstormar och elände. Utrustad med valfri kall vätska, gärna med isbitar. (Hemlagad rabarbersaft kan rekommenderas) (Jo jag ÄR omåttligt stolt över att min rabarbersaft blev drickbar)

Här kommer alltså två böcker som kyler i sommarvärmen.

Snöstormen by Vladimir Sorokin

”Snöstormen” av Vladimir Sorokin borde vara perfekt. Vi rör oss i en obestämd framtid, en doktor ska försöka ta sig fram till en avlägsen by med botemedel mot zombiesjukan. Men så blir det snöstorm. En liten, eller stor, snöstorm ska inte få hindra doktorn, så han fortsätter envetet.

De fattiga i Lodz by Steve Sem-Sandberg

”De fattiga i Lódz” handlar om ghettot i Lódz och ghettots ledare Rumkowski. Det är välskrivet, men dystert. Och på vintern frös dom garanterat, för ingen hade tillräckligt med varma kläder, mat eller något sånt. En bok som ger kalla kårar.

Annonser

2 reaktioner på ”Veckans biblioterapi: mot värmeslag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s