Hon som älskade honom

Hon som älskade honom by Sara Kadefors

Vilken bok? Hon som älskade honom av Sara Kadefors.

Var har jag fått tag på den? Lånad på biblioteket.

Vad handlar boken om? Malena har problem med sig själv ibland, jag tolkar det som någon form av utmattningsdepression, då saker och ting blir för mycket. Under en sådan här period hyr Malena ett torp, det ligger öde och den enda kontakten hon har med någon blir med familjen som hon hyr torpet av. Innan hon märker vad som sker, förälskar Malena sig i Nathan, mannen i huset.

Vad tycker jag? Det här var en svår bok för mig att läsa. Jag älskar Sara Kadefors sätt att skriva, men om det finns något jag INTE gillar att läsa om så är det om otrohet. Vissa saker med det kan jag bara inte förstå- jag tror inte jag skulle som Nathans fru försöka få ett förhållande att funka när mannen varit otrogen. Fast vad vet jag- jag bara hoppas att jag aldrig behöver ta ställning till det på riktigt.

Kvinnorna i boken är fint beskrivna, komplexa och känns verkliga. Själve Nathan- jag tycker att han är faktiskt till stor del en harlequinhjälte som dimper ner på den svenska landsbygden. Han kan det mesta. Han försöker alltid vara en Bra Person. Han har ett Svårt Förflutet, när han var en Dålig Person, som man sist och slutligen inte får veta så mycket om. Lite oväntat att se Harlequinhjälten dyka upp i en bok som inte hör till genren.

”Med absolut gehör för samtiden”, står det på baksidan, och det håller jag med om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s