Jag läser om något jag är helt fel person för

Lev mer på mindre -boken

Vilken bok? Lev mer på mindre av Maria Österåker.

Var har jag fått tag på den? Jag har lånat från biblioteket.

Vad handlar boken om? Den här boken handlar om Marias självförsörjningsexperiment, som började med att hon sade upp sig från jobbet för att få mer tid att leva. Sen fortsatte tanken till att familjen skulle leva bara på det som gården producerade i en månads tid. Maria har också en blogg med samma namn.

Vad tycker jag? Alltså, det första skedet är jag helt med på- jag tycker det känns vettigt att byta pengar mot tid, det vill säga jobba lite mindre och leva lite mer. För det finns mycket man klarar sig utan. Faktiskt på allvar. Men sen tar ju boken en riktning som jag själv aldrig skulle klara av att följa. Det där med odling. I år har vi inget grönsaksland alls. Vi borde nog inte ha haft det förr heller, men på något sätt har det nu blivit en rad med ärter eller nåt sånt. Här odlar dom på allvar, för att äta. Vi skulle få svälta om det hängde på min odling. Dom skaffar sig får och höns och hela baletten. Jag har en katt, den är en självständig varelse som trivs minst lika bra hos min morsa, där han tillbringar sin tid när vi fräser runt på resa. Jag får klaustrofobi av att tänka på att mata djur varje morgon och kväll.

Jag har faktiskt läst den här boken förr. Det är någon slags galenskap som drabbar mig varje sommar. Ibland yttrar sig galenskapen så att jag mot alla odds petar ner dom där fröna varje vår, ibland yttrar sig galenskapen så att jag läser den här boken, och/eller känner mig omåttligt stolt när jag lyckas få till ett par liter rabarbersaft. (Rabarbersaften blev faktiskt väldigt god och läskande, om jag får säga det själv). Trots att jag då har läst denna bok förr, kommer jag att kvalificera det här som en bok i en genre jag vanligen inte läser, för jag tycker inte min årliga utflykt i odlingens och självförsörjningens rike betyder att jag VANLIGEN läser den här typen av böcker. Och ärligt sagt, om det måste vara en bok ur en genre jag aldrig förr läst, så – tja, jag tror inte nån sån genre finns. Jag har ju för sjutton till och med läst scifi, även om den genren är den jag känner mig mest främmande inför.

Utmaningar: Som man kan läsa i ovanstående så har jag härmed klarat av Kaosutmaningen i år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s