Den röda pyramiden

Rick Riordan Den röda pyramiden

Vilken bok? Den röda pyramiden av Rick Riordan.

Var har jag fått tag på den? Den kom som ett överraskningsrecensionsex av Modernista.

Vad handlar boken om? Syskonen Carter och Sadie skildes åt när de var små, i samband med att deras mor dog. Carter växte upp med deras far, ett kringflackande liv som kretsar kring Egypten, eftersom fadern är en framstående egyptolog. Sadie växer upp i England med morföräldrarna. En kväll tar deras far med dem till British Museum för att se på Rosettastenen. Inte bara se, förresten. Fadern har en plan för att ställa något till rätta. Men han lyckas istället ställa till allt än värre, och egyptiska gudar vandrar nu kring i världen och sprider förstörelse och kaos, medan fadern dör i en explosion. Det är alltså Carter och Sadie som får lov att rädda världen från undergång.

Vad tycker jag? Det är fart, fläkt och till och med lite humor. För mig, som Egyptenvän, är det en extra bonus med den egyptiska gudaläran, och det kan nog hända att en och annan får inspiration att lära sig hieroglyfer. Trots tjockleken tycker jag att man inte måste vara jättevan vid att läsa för att klara sig igenom den här boken. Det tycker jag därför att det är en ”rakt på”-historia, händelserna går i en rak linje från a till b, trots förekomst av magi och personer som blivit mycket gamla.

Den äldre pepparkakspojken har inte läst boken än, det kan eventuellt vara så att hans mor lade beslag på den, men kanske får ni lite kommentarer av honom senare- men ibland vill han inte uttala sig på bloggen!

Utmaningar: Boken kvalificerar sig absolut som en bok om gudar, och blir därför en del av min Kaosutmaning. 14/20 lästa till den alltså.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s