The Whitechapel conspiracy

Vilken bok? The Whitechapel conspiracy av Anne Perry.
Var har jag fått tag på den? Ur kassen med utrensade böcker jag fick före jul ifjol. Det återstår att se hur det blir med min tanke att spara dessa böcker och ha dem som sommarstugeläsning.. men ännu finns det många kvar i kassen!
Vad handlar boken om? Thomas Pitt har undersökt ett mord, och vittnar i en rättegång. Tack vare hans vittnesmål fälls en person för mordet. Det är bara det att det är en så väldigt omtyckt person, dessutom med i ett hemligt sällskap med förgreningar i samhällets högsta skikt, och han verkar inte alls ha haft något motiv för dådet. Så som hämnd förflyttas Thomas Pitt till ett undercover-jobb i Whitechapel. Och Whitechapel på den viktorianska tiden, det är minsann ingen barnlek. Hans fru Charlotte inser att enda sättet att få hem Thomas helskinnad är att upptäcka vad mördarens motiv egentligen var, så hon tar upp kampen med det hemliga sällskapet.
Vad tycker jag? Den här boken, och för den delen hela serien, bygger på författarens minutiösa beskrivningar av det viktorianska samhället. Visst, det är ett mord och det utreds, men jag rekommenderar nog att eventuella läsare ska ha mer än ett flyktigt intresse för historia. Dessutom är det en fördel om man inte har något annat för sig, till exempel att man sitter i en bil på långfärd, för dom här böckerna, dom är en aning småpetiga. Intressanta, visst, men inte med särskilt snabbt tempo.
Utmaningar: Det finns en punkt i Kaosutmaningen där man ska läsa en bok man fått av någon annan. Den här boken passar ju utmärkt till den kategorin. 12/20 och det går bättre än i februari redan!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s