Recensioner ”på riktigt”?

Det pågår igen en diskussion om bokbloggare och riktiga bokrecensenter. Se till exempel hos Feministbiblioteket, Enligt O och Annika Koldenius. Och passa på att delta i debatten medan det finns kritiker, säger Anders Mildner.

Jag är nog mera en sån som har min blogg som läsdagbok. Men anta att jag skulle vilja skriva något som liknar en ”riktig” bokrecension. Har ni bra tips? Vem ska jag ta till förebild, vem ska jag försöka undvika att likna?

Och vidare- har ni bra tips på tidningar eller tidskrifter inriktade på kultur och böcker? Jag läser redan Horisont, så den kan ju jag tipsa andra om, därifrån har jag lärt mig mycket. Men det finns säkert andra som en kulturtant under utbildning borde läsa!?

4 reaktioner på ”Recensioner ”på riktigt”?

  1. Jag måste ännu när jag är igång kommentera det där med bokrecensioner. Jag läste senaste vecka en insändare där en fotograf var ledsen över utvecklingen inom fotografering. Hon hade studerat till fotograf under x antal år och tvingas nu tävla med amatörer – sådana som har fotograferandet som hobby och oftast är självlärda. Detta leder till att hon tvingas sänka priserna orimligt mycket för att kunna konkurrera med amatörerna. Fotografering är hennes jobb, hennes levebröd medan det för amatören kanske enbart är en sidobusiness. Jag förstår att det kan kännas bittert för den yrkesutbildade i ett sådant läge, men jag förstår också amatören som brinner för sin hobby. Jag kan inte välja sida, säga vem jag tycker har rätt, men jag tycker det är liksom det där med bokrecensioner en väldigt intressant diskussion.
    Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med vem du ska ta modell efter när du skriver en recension. Jag tycker du klarar det bra på det sätt du redan skriver om böckerna. I varje fall har jag fått flera bra boktips från din blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s