Lördagens lättviktare

Främlingar

Vilken bok? Främlingar av Adele Parks

Var har jag fått tag på den? Lånad från biblioteket.

Vad handlar boken om? Jo, en hopplös romantiker, sitter bredvid Dean, hopplös cyniker, på flyget till Chicago. Jo är på väg för att stoppa sin expojkväns bröllop och rymma med exet och leva lyckliga i alla sina dagar, Dean är på väg hem från ett misslyckat besök hos sin döende pappa. Alldeles oväntat verkar något klicka mellan dem.

Vad tycker jag? OBS- detta är viktigt! Du kanske tror att du vet hur boken kommer att sluta, men detta är inte en bok i genren romance!! Läs den inte om det är vad du väntar dig eller behöver!! Att boken blir läst av mig, och med den beskrivning jag och bokens baksida ger, kanske kan får någon att förvänta sig en bok i genren romance, tänkte jag. Så bäst att klargöra. Vilken genre? Eventuellt chick lit??

Med denna konsumentupplysning undanstökad- för övrigt är det en bok som är bitterljuv och har många möjligheter till glada fniss samt snyft. Jag lånade boken för att Adele Parks namn lät lite bekant, och det visade sig vid efterforskningar att jag har läst en bok av henne som utspelade sig under första världskriget, Spare brides. Och att jag då kunde tänka mig att läsa hennes nästa bok som skulle handla om första världskriget. Jag kan konstatera att hon nog klarar fint av att skriva sånt som utspelar sig i vår egen tid också. Ett namn att hålla i bakhuvudet när man är på jakt efter fluff, men inte romance.

4 reaktioner på ”Lördagens lättviktare

  1. Aha! Med den konsumentupplysningen blev boken genast mer intressant! Funderade på att köpa den för ett tag sedan men tänkte att det nog var alldeles för mycket romance för mig. Tur det finns bokbloggare som reder ut missförstånden. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s