En smakbit ur: Hemligheten på Mercy Close

994cb-6473057481_ce462009e6_o

Det är snart dags att bege sig ut i skidspåren, men först ska ni få en smakbit ur boken jag läste ut igår kväll.

Hemligheten på Mercy Close by Marian…

Från sidan 104

Grejen med jobbet som privatdetektiv var att riktiga fall av försvunna människor som ska hittas var rätt sällsynta. Jobbet lät förstås vansinnigt glamoröst när jag pratade om turerna till Antigua och Paris, men i själva verket var mycket av arbetet väldigt vardagligt och gick mest ut på en fenomenal mängd faktakollande. Så sent som ifjol hade faktiskt två av mina långtråkigaste månader inträffat, när jag fångat intresset hos en grupp rika amerikaner av irländskt ursprung som ville ha familjeträdet upptecknat och jag tvingades tillbringa oräkneliga, mörka, dammiga dagar i den trista källare som kallas Släktforskningssalen.
Fast det förstås, hur trist det än hade varit så var jag ju glad över att ha fått uppdraget.

Det handlar om Helen Walsh, privatdetektiv. Fast det går inte så bra just nu, hon har tvingats ge upp sin egen lägenhet och flyttat tillbaka till sina föräldrar. Bitvis syns Marian Keyes som hon var i de första böckerna, sarkastiskt rolig, men bitvis blir historien väldigt rörig.

Mera smakbitar finns som varje söndag hos bloggen Flukten fra virkeligheten. Följ länken så får du veta vad ett helt gäng med bokbloggare läser idag!

Annonser

32 reaktioner på ”En smakbit ur: Hemligheten på Mercy Close

  1. Det var länge sedan jag läste Marian Keyes, för några år sedan slukade jag hennes böcker. Har tänkt läsa fler av henne framöver. Tack för smakebiten!

  2. Jeg har sagt så mange ganger at jeg skal lese Marian Keyes, men jeg har ikke kommet så langt. Kanskje jeg skal låne hjem flere av henne til en ferie? Det måtte jo passe perfekt? 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

    1. Det är egentligen inte riktigt min grej heller. Men mitt nyårslöfte var ju att röra på mig varje dag, och det är mer omväxlande att hasa sig fram i skidspåret än att gå som en hamster i hjul på vår löpmatta..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s