Eld

Eld by Mats Strandberg

Vilken bok? Eld av Mats Strandberg och Sara Bermark Elfgren.

Var har jag fått tag på den? PLB (Pålitliga Lokala Biblioteket)

Vad handlar boken om? Andra boken i serien om häxorna i Engelsfors. Till och med vädret verkar vara under magiskt inflytande, det är varmt och torka. Och de utvalda ska hindra demonerna att ta sig igenom porten till den här världen som finns i Engelsfors. Men Rådet, som borde hjälpa, sysslar mest med att stjälpa.

Vad tycker jag? Jag tänkte flera saker medan jag läste. En grej var att den här boken inte lider av ”andra boken i trilogin”-syndromet där allt mest bara syftar på att bygga upp en grande finale i slutboken, utan det finns tillräckligt med händelser som påbörjas och avslutas i den här boken för att det ska vara värt att läsa den som en bok i sin egen rätt, inte bara en del av en trilogi. En annan grej var att det finns massor av ungdomsböcker nu som har en viss sorts bladvändarkvalite, det är fart och fläkt och man känner sig nästan tvungen att bläddra ännu ett blad för att få veta vad som händer sen. Det har blivit mer sällsynt i ”vuxenböcker”, tycker jag. Till och med i deckare. Det finns, men det är sällsynt.

Utmaningar: En svensk ungdomsbok- japp, denna passar utmärkt till Kaosutmaningen. 8/20. Snart kommer dom där svårare kategorierna och jag tappar fart i utmaningen.

2 reaktioner på ”Eld

  1. Jag håller med dig om att Eld absolut har ett eget liv, och inte bara är ”nummer två i en serie”. Jag har läst hela trilogin och är väldigt förväntansfull inför filmatiseringen av Cirkeln som har premiär 18/2 i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s