Libriomancer

Libriomancer (Magic Ex Libris) by Jim C.…

Vilken bok? Libriomancer av Jim C Hines.

Var har jag fått tag på den? Beställt från nätbokhandel.

Vad handlar boken om? Isaac Vainio är en Libriomancer. En som kan använda magin i böcker. Tyvärr har han misskött sig, och blivit satt på katalogiseringstjänst. Inte för att han är helt missnöjd, han är ju en bibliotekarie, men vägen framåt i karriären till forskare är stängd för honom. Någon har börjat mörda vampyrer, och denna någon får det att se ut som om det är Libriomancers som utfört morden. Nu hotar fullskaligt magiskt krig, och det är Isaac Vainio och dryaden Lena Greenwood (japp, som i trädande) som ska rädda världen från det.

Vad tycker jag? Boken har ju en klar målgrupp. Bokälskare med bibliotekarietendenser, och fantasynördar. Helst ska man vara en blandning av detta. Själva historien är ju inte speciell, världen har ju varit på väg mot undergång via magiskt krig ett otal gånger, det som man ska uppskatta är referenserna till böcker och själva idén att man kan plocka fram saker ur böckerna. (Du bör liksom fnissa förtjust när du hör att man går till en secondhand bokaffär för att handla ”vapen”, då är du på rätt våglängd). Serien fortsätter, men, ja, jo, jag vet inte om jag kan frammana tillräckligt av min inre tonåringsnörd för att fortsätta med den. Han har däremot en serie med sagoprinsessor i huvudrollerna som jag känner mig lite nyfiken på, i inledningen möter vi Askungen som visst har vissa svårigheter med palatslivet efter att hon gift sig med sin prins.

Utmaningar: Jag fick den att passa in på Kaosutmaningen, men jag fick så lov att använda kategorin ”en bok på ett annat språk än svenska” och det var ju liksom inte en kategori jag hade förutsett att jag skulle få svårt med. 8/20 ändå, och något av en rivstart för den här utmaningen.

I Boktolvan hade jag satt med Jim C Hines också, för det här är en bok jag har funderat från och till på att läsa sedan jag hörde talas om den. 3/12.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s