Tematrio: jobba jobba jobba

Först tänkte jag: HUR kunde Lyrans Noblesser veta hur mitt liv ser ut just nu, från slutet av förra veckan fram tills någon gång i maj? Men sen märkte jag att det var temat för veckan, berätta om tre böcker som innehåller skildringar av huvudpersonernas yrken, arbetsplatser, villkor o s v.

An Appetite for Murder (Key West Food…Chez Moi by Agnes DesartheBookends by Jane Green

Jag kom till att dom enda som jobbar i mina böcker (förutom en och annan polis och detektiv), dom jobbar med mat. ”An appetite for murder” av Lucy Burdette handlar om en restaurangkritiker i Florida (hon blir ju nog misstänkt för mord, så riktigt mycket jobb blir det väl inte). I ”ät mig”, Agnès Desarthe, har huvudpersonen en restaurang, och i ”Bookends”, Jane Green, öppnar huvudpersonen en bokhandel med café.

Mina böcker är med andra ord inte riktigt representativa för min verklighet. Var finns alla kontorsråttor i böckerna? Eller får jag nog av kontorsverkligheten på jobbet så jag helt enkelt inte vill läsa om det på fritiden sen? Men mat, jo, det gillar jag!

Annonser

16 reaktioner på ”Tematrio: jobba jobba jobba

  1. Intressanta tips. Själv var jag frestad att lista tre polisromaner i min trio. Jag läser så ruskigt många deckare och beskrivningen av hur det är på jobbet ingår liksom i konceptet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s