Maraminne

Maraminne by Mia Franck

Vilken bok? Maraminne av Mia Franck.

Var har jag fått tag på den? Denna dyrgrip kommer som så många andra dyrgripar från biblioteket.

Vad handlar boken om? Mati och en grupp personer med speciella förmågot räddade i förra boken staden Björknäs. Men sen glömde dom alla vad som hänt, och Mati har dessutom dragit sig extra mycket tillbaka för att tänka på sin syster som dött. Men nu håller någon på att koppla ihop staden Björknäs med det forntida Birkenes. Och det är inte med välvilliga avsikter. Nu måste Maran i Mati komma fram igen.

Vad tycker jag? Den här boken känns bättre än ”Martrådar”. Men det kan bero på att jag som läsare redan är inne i världen och känner många av personerna från förr. Det händer saker, folk kryper i underjordiska gångar som börjar vid offerstrenar, det finns halvvargar som jagar, och ett slags mycket vilt kattdjur som är eftertraktat för sitt gift men mycket farlig. Den vita drottningen är jagad av sitt förflutna, och Maran ser alla trådar som bygger upp en människa, också sånt som människorna inte vill ska synas.

Plötsligt tar det slut med en smäll, och de flesta är tillbaka i Björknäs. Men det verkar rätt klart att serien fortsätter.

Jag rekommenderar alltså att man läser ”Martrådar” först, och när en sån som jag säger så, då bör man lyssna. Jag har nämligen inga problem att läsa serier i en salig oordning för det mesta. Vidare konsumentupplysning: detta är ungdomsböcker, men det är det som det brukar vara med- medelålders tanter läser också de här böckerna med nöje. Den här medelålders tanten i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s