Tematrio: personliga pronomen

Denna veckas tematrio handlar om personliga pronomen. Lyrans Noblesser säger Berätta om tre bra böcker med personligt pronomen i titlarna!

Och det kan jag väl göra. Sen när jag via Wikipedia tagit reda på exakt vad som menas med ett personligt pronomen, vill säga. Nej, grammatik är inte riktigt min starka sida. Possessivsuffix vet jag vad det är, men det är bara för att den stackaren som försökte lära oss denna finska grammatikaliska egenhet råkade läspa. Det var lite synd om henne, faktiskt. Komma som grön lärare till en högstadieklass och vikariera, och sen som läspande person åka på att förklara possessivsuffix.. Jaja, det var i alla händelser minnesvärt.

Här kommer boktrion:

De skandalösa by Simona Ahrnstedt

De skandalösa av Simona Ahrnstedt. Hon skriver ju romance. Den här utspelar sig på 1600-talet och den är min favorit av hennes böcker.

Jag heter inte Miriam by Majgull Axelsson

Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson. Liten tänkvärd bok om att det finns flyktingar, och så finns det flyktingar, och de är inte alltid lika värda.

Minns du den stad by Per Anders…

Minns du den stad av Per Anders Fogelström. Del tre i hans serie om Stockholm, vi är i mitten på 1900-talet. Jag gillar hela serien.

16 reaktioner på ”Tematrio: personliga pronomen

  1. Fogelström ja! Jag hittade nyligen en radioteaterinspelning av första boken (ja, det funkar fint, den är bara rejält nerkortad) i SRs poddarkiv, det var en mysig lyssning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s