Bokbloggsjerka: så här recenserar jag

Hur ser din recensionsprocess ut ? undrar Annika i veckans bokbloggsjerka.

Ja, för det första är det inte recensioner i traditionell mening som jag skriver. Det är nu mera mina tankar jag skriver ner, mest som läsdagbok. Men jag försöker skriva om en bok ganska snabbt efter att jag läst klart. När recensionen publiceras kanske inte är genast jag skriver den, däremot . Jag är inte heller så organiserad att jag skulle föra anteckningar medan jag läser. Så det brukar bli en del bläddrande fram och tillbaka i boken när jag sitter och skriver.

När jag samlar citat brukar jag skriva ner dem genast, eller helt enkelt försöka minnas vilken sida de fanns på. Hundöron viker jag inte, dels läser jag så ofta låneböcker och dels så är det misshandel av bok. Bokmärken kan jag också sätta där jag vill minnas något.

Och på samma gång som jag skriver om boken blir den tillagd till min hylla i Librarything.

30 reaktioner på ”Bokbloggsjerka: så här recenserar jag

  1. Jag brukar inte heller tänka på mina blogginlägg som recensioner så mycket som minnesanteckningar för egen del. Läsandet är ju i vilket fall det viktigaste.

  2. Jag brukar också försöka skriva recensionen rätt så snabbt efter att jag har läst boken, men det kan dröja veckor innan jag publicerar. Just för att jag inte ska få slut på inlägg 😉

  3. Jag viker ibland hundöron, har inga problem alls med det, det gör att boken ser läst, och förhoppningsvis omtyckt, ut… Fast det är i mina egna böcker, i lånade böcker viker jag inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s