Fortsättningen i serien om byn Katajamäki

 

Onnenkauppaa Katajamäellä by…

Vilken bok? Onnenkauppaa Katajamäellä av Anneli Kivelä.

Var har jag fått tag på den? Biblioteket naturligtvis.

Vad handlar boken om? Satu vill flytta bort från sina föräldrar och stället där hon alltid har bott. Hon får jobb på det stora hotellet vid byn Katajamäki. Chefen är en psykopat och hon får känslor får en man som är tio år yngre än henne, sånt går ju inte för sig.

Vad tycker jag? Jag vet varför pärmbilderna på böckerna i den här serien är sommarbilder fast handlingen till stor del äger rum när det INTE är sommar. Det är för att det är bara på sommaren på stranden, när man är halvt bedövad av solkrämsångor, som dom här böckerna passar. Eller så kan man också ta dem som övningsobjekt att lära sig finska, för dom är riktigt enkelt skrivna, man bör kunna hänga med i dem fast ens språkkunskaper inte är så utvecklade. Och när jag sagt detta: visst har jag ju läst den. Jag har inte satt den åt sidan. Så några bra sidor har den väl.

2 reaktioner på ”Fortsättningen i serien om byn Katajamäki

  1. Tack för sammanfattning av boken. Vi har den på vår bibbla här på andra sidan Östersjön och den är populär bland finska damerna men jag förstår ju inte ett dugg av handlingen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s