Kopparbergsvägen 20

Kopparbergsvägen 20

Vilken bok? Kopparbergsvägen 20 av Mathias Rosenlund.

Var har jag fått tag på den? Biblioteket, alla bokmalars vän.

Vad handlar boken om? Det här är ju en självbiografisk bok. Av debatten som den här boken väckte hade jag väntat mig att den skulle handla om att vara fattig i dagens Finland. Det gör den ändå oväntat lite. Visst förstår man att Mathias familj inte hör till de rikaste i samhället, och säkert känns det lite bittert att ens fru inte kan bidra till försörjningen på grund av sin sjukdom. Men fanns det verkligen folk som innan den här boken kom trodde att det gick att leva på studiestöd eller utkomststöd eller en kombination? Fanns det verkligen folk som trodde att man kan leva på sjukdagpenning? Bra för dem i så fall att de fick sina illusioner åtminstone lite ifrågasatta. Det som boken mest handlar om är Mathias dröm att trots allt bli författare. Och en bok har han ju nu fått utgiven, så han får väl sägas vara på väg.

Vad tycker jag? Av debatten att döma hade jag nog väntat mig mera. Jag är också lite kluven till det där med att förverkliga sina drömmar i alla lägen. Åtminstone kan jag ju säga som så att jag har både respekt och förståelse för dem som inte riktigt orkar eller vågar följa sina drömmar. Jag tror också att det är få förunnat att jobba med något där man förverkligar sig själv. Det finna säkert några, men nog är det väl som det alltid har varit, jobbar gör man mest för lönen. Hoppas att de val som Mathias Rosenlund gjort kommer att visa sig vara de rätta.

2 reaktioner på ”Kopparbergsvägen 20

  1. Ja, men visst jobbar man väl mest för lönen! Jag håller på och försöka hitta ett annat yrke nu, ett som lockar mig mer än mitt gamla, men helt ärligt är jag ju allra helst ledig. Så är det nog för de flesta kan jag tro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s